Nieuw landschap Meierijstad

Naast de landelijke woning in het buitengebied van Meierijstad lag een weide. Initiatiefnemers willen meer biodiversiteit creëeren op hun grond en de weide omvormen naar een kleinschalig cultuurlandschap. Door middel van subsidie via Stimuleringsregeling Landschap (STILA) is een projectplan uitgewerkt in samenwerking met de initiatiefnemers.

 

De randen zijn beplant met struweelhagen en singels om bijen, vlinders en vogels aan te trekken. Op het binnenterrein is een nieuwe hoogstamfruitgaard aangelegd voor eigen gebruik, maar zeker ook voor kleine knaagdieren en vogels. Diverse landschapsbomen zijn aangelgd voor schaduw en rugdekking.

 

De botanische weide wordt beheerd door schapen en alles is afgeschermd met schapengaas en onbehandelde palen. Het vormt een divers en landelijk geheel met een meerwaarde voor cultuur en ecologie.

Meer informatie:  www.groenloketbrabant.nl

 

Gerelateerde projecten

Boerenerf 2.0 Hilvarenbeek

Boerenerf 2.0 Hilvarenbeek

Stoppen met je boerenbedrijf in de intensieve sector, je levenswerk, is een soms een lastige keuze. Maar als je geen opvolging hebt, moet je op een gegeven moment keuzes maken om je toekomst zeker te stellen. Dit gold ook voor een initiatiefnemer in de gemeente...

Bedafse Hoeve Vorstenbosch

Bedafse Hoeve Vorstenbosch

Aan de rand van de Maashorst ligt het natuurgebied ‘Bedafse Bergen’, een stuifduinen gebied met bos, heide, vennen en kleinschalig coulisselandschap. Aan de rand van dit natuurgebied, op de overgang naar het agrarische landschap, ziet een jonge ondernemer kansen om...